–Comuto is ontstaan vanuit de ervaring dat het identificeren van klanten erg arbeidsintensief is en erg aan verandering onderhevig is. Wetten en eisen vanuit toezichthouders wijzigen vaak. Dit betekent veel aanpassingen aan de processen en bijbehorende software. Aanpassingen die alle identificerende partijen moeten gaan doorvoeren. Dure aanpassingen op software waarmee u zich niet kunt onderscheiden. Door juist voor deze processen gebruik te maken van standaard services is er veel voordeel te behalen.

Wij hebben ons gespecialiseerd in persoonlijke klant data. Zowel voor de conversie van prospects naar klanten als voor het bijwerken van uw bestaande portefeuille. Wij zijn daarbij van mening dat uw klant centraal staat in dit identificatie proces. Het gaat immers om zijn of haar gegevens.
In al onze oplossingen is dan ook de consument leidend. Zij hebben de mogelijkheid gegevens te corrigeren en aan te vullen. Dat scheelt u werk en maakt het geheel transparant richting uw klant. Om die reden is Comuto ook betrokken bij verschillende initiatieven om te werken met de zogenaamde zelf soevereine identiteit (Self Sovereign Identity). Wij geloven dat dit de toekomst is, gecombineerd met blockchain technologie.

Wij geloven er in dat alle oplossingen pas waarde hebben als ze praktisch en simpel zijn. Eenvoudig in gebruik en vooral transparant. Zowel voor bedrijven als voor consumenten. Zij hebben immers een gezamenlijk belang in de identificatie processen. Vanuit het bedrijf moet het vooral snel en goedkoop; vanuit de consument simpel en vooral transparant.

Om deze processen aan te sturen (te regisseren) maken we gebruik van een workflow waarin de services kunnen worden aangeroepen. Hiermee kunt u standaard services gebruiken, maar toch uw eigen gewenste procesflow implementeren. –Op deze manier is het mogelijk het gehele identificatie proces te automatiseren en real-time via het internet af te handelen. Er zijn geen papieren documenten meer nodig. Screening en checks worden meteen uitgevoerd en teruggekoppeld aan de klant. Heel snel en transparant.